Најновије

ОГЛАСИО СЕ БЛИНКЕН: Порука о Космету али и Србији

Владе "Косова" и Србије позване су да се уздрже од било каквих радњи или реторике које би могле додатно да подстакну тензије, поручио је амерички државни секретар Ентони Блинкен

Сједињене Америчке Државе најоштрије осуђују "координисане насилне нападе на тзв. косовску полицију код манастира Бањска 24. септембра" и изражавају дубоко саучешће породици полицијског наредника убијеног на дужности, рекао је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

"Починиоци овог злочина морају одговарати путем транспарентног истражног процеса. Позивамо владе Косова и Србије да се уздрже од било каквих радњи или реторике које би могле додатно да подстакну тензије и да одмах раде у координацији са међународним партнерима на деескалацији ситуације, обезбеђивању безбедности и владавине права и повратку у оквире дијалога посредством ЕУ", поручио је Блинкен.

Према његовим речима косовска полиција има "пуну одговорност за спровођење владавине права у Републици Косово", а САД препознају и поштују улогу косовске полиције која прва реагује у ванредним и кризним ситуацијама.

"Сједињене Државе цене блиску координацију косовске полиције са мисијом ЕУ за владавину права на Косову и са снагама НАТО-а на КиМ, посебно у обезбеђивању безбедности цивила на лицу места. Наставићемо да пратимо ситуацију и координирамо се са свима који учествују у том процесу", поручио је Блинкен.

ЖЕСТОКО НА ДОЊЕЦКОМ: Скоро 500 мртвих Украјинаца - "Југ" одбио седам напада

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА