Најновије

ЗАХАРОВА О БАЊСКОЈ: Курти спроводи етничко чишћење

Заоштравање ситуације на КиМ, које је довело до крвопролића, последица је политике „премијера“ самопроглашене републике Аљбина Куртија која има за циљ да распламса сукоб и очисти територију покрајине од Срба, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Захарова (Фото: Скриншот)

Захарова (Фото: Скриншот)

- Јучерашње крвопролиће је директна и непосредна последица курса такозваног „премијера“ Аљбина Куртија са циљем распламсавања сукоб и чишћења територије региона од Срба - наводи се у коментару Захарове, објављеном на сајту руског МИП-а.

- Његови покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије како би натерао Београд да призна „независност“ Косова стална су игра са ватром, која је, како видимо, прескупа и доводи цео регион Балкана до опасне ивице - додала је Захарова.

Она је истакла да је „полиција” косовских Албанаца систематски изводила казнене операције против српске заједнице и да се није бавила искључиво застрашивањем грађана.

- Постоји директна претња од наставка етничког чишћења, које су раније практиковали албански екстремисти на Косову - нагласила је Захарова.

- Уверени смо да се пут стабилизације и дугорочног решења на Косову одвија искључиво кроз свеобухватну примену темељне резолуције Савета безбедности УН 1244 и Бриселских споразума Београда и Приштине из 2013. и 2015. године - закључила је Захарова.

Прочитајте ОВДЕ шта Ђилас каже о предизборним истраживањима

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА