Најновије

Ово руско оружје одлучило је на украјинском фронту

Високопрецизни ракетни системи, јединице за електронско ратовање и јуришни хеликоптери руских трупа „Ка-52“ играју одлучујућу улогу у одбијању напада украјинских оружаних снага.

Ово је рекао пуковник америчке војске у пензији Ђан Ђентиле, а цитира "Бизнис инсајдер".

Према речима официра, Русија се прилагодила новим условима ратовања, повећавајући прецизност артиљерије коришћењем ГПС технологије, извиђачких дронова и прецизно навођених пројектила. Он је истакао да је руска артиљерија одиграла одлучујућу улогу у уништавању и заустављању напредовања украјинских јединица.

Такође је приметио да су дејства јединица за електронско ратовање током сукоба, као и способност Русије да онеспособи дронове манипулисањем комуникационим и контролним системима дронова, значајно порасли.

Осим тога, борбени хеликоптери „Ка-52“ такође стварају озбиљне проблеме украјинским снагама. Ови хеликоптери, које су украјински милитанти назвали „Путинови лешинари“, веома су маневарски, опремљени су издржљивим оклопом и противтенковским пројектилима, приметио је Ђентиле.

Према његовим речима, њихова употреба је помогла да се смањи претња коју представљају украјински тенковски батаљони и оклопна возила.

Украјинске снаге већ четири месеца воде контраофанзиву у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, бацајући у борбу бригаде обучене у НАТО-у наоружане страном опремом.

Како је нагласио руски председник Владимир Путин, за то време нису успели да постигну никакве резултате.

Грађани пред Храмом Светог Саве одају почаст Србима убијеним на КиМ (ФОТО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА