Најновије

Дерби у магли или снегу, али битно да Јовановић не суди

Утакмица између Партизана и Црвене звезде, првобитно заказана за 27. септембар, отказана је због убиства тројице Срба на Косову и Метохији, уз све преостале утакмице 9. кола Супер лиге Србије.

Како Црвена звезда има изузетно густ распоред (у октобру, новембру и децембру треба да одигра најмање 18 утакмица – 13 у Супер лиги Србије и пет у Лиги шампиона), поставља се питање – када ће црно-црвени а бели да одмере своју снагу у 171. пут у историји?

Додатни проблем за Звезду је што је један меч домаћег првенства већ одложен, а то је 8. коло против ТСЦ-а, које је требало да се игра на Маракани.

С друге стране, Партизан има и једну одложену утакмицу, и то 4. коло против екипе Радничког из Крагујевца.

А пошто се, према правилнику Суперлиге Србије, мечеви јесењег дела морају одиграти пре 23. децембра, када је на програму последње, 20. коло 2023. године, јасно је да постоји велики проблем са избором датум одигравања ових утакмица.

У овом тренутку, два датума се истичу као (изгледа) једини могући избори.

То су 1. новембар и 6. децембар, термини раније резервисани за утакмице шеснаестине и осмине финала Купа Србије.

Проблем за одигравање највеће утакмице српског фудбала првог дана новембра представљају раније одложене утакмице „вечитих“, па је реалније да Партизан тог дана оде у Крагујевац, а Звезда на свом терену дочекује ТСЦ, па је да не дођемо у ситуацију да се меч 9. кола одложи да се игра пре меча из трећег кола.

Што нас доводи до друге опције и 6. децембра.

Како је за то време планирана осмина финала Купа Србије, обавезе „вечитих” у најмасовнијем такмичењу требало би да се пребаце на пролећни део сезоне, па је најреалније да ће љубитељи фудбала први окршај вечитих ривала за сезону 2023/2024 у мртвој години.

Међутим, не треба искључити ни преокрет.

Наиме, велико је питање да ли ће временски услови 6. децембра бити довољно добри да се одиграју утакмице целог кола, па иако је Звезда одложила меч 8. кола против ТСЦ, а Партизан меч 4. кола против Радничког, постоји Опција за 9. коло играће се 1. новембра, а преостали неизиграни мечеви у децембру. Није баш логично, да, али видели смо и више нелогичних ствари у српском фудбалу, а то би се могло оправдати жељом да се мање утакмица доведе у опасност да се не одигра због лошег времена.

Тим пре што велики број клубова ионако има проблема са квалитетом терена, па би евентуални снег или лоше време могли да направе општи хаос и доведу до нових кашњења и тиме додатно погоршају ионако лошу ситуацију када је у питању распоред Супер лиге.

То, по свему судећи, значи и да ће се Звезди испунити жеља када је у питању избор судије за 171. вечити дерби.

Наиме, првобитно је дужност да дели правду пала на Срђана Јовановића, што је изазвало негодовање црвено-белих који су тражили његово изузеће. Одлагање утакмице значи да ће судија поново морати да буде делегиран, па ће поверење готово сигурно бити поверено другом судији.

Све у свему, ситуација је изузетно компликована, а коначна одлука требало би да буде донета у наредним данима.

ШОК У УКРАЈИНИ: Више од 10.000 Украјинаца се предало преко радио-везе

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА