Најновије

КОЈИ ЈЕ ЦИЉ РАТА У УКРАЈИНИ: Открива бугарски експерт

САД намеравају да избаце совјетско оружје из социјалистичким држава и да их натерају да купе ново по суманутим ценама, објаснио је бугарски социолог Михаил Мирчев интерес Вашингтона према сукобу у Украјини.

„Више од годину и по траје рат у Украјини како бисмо могли да потрошимо оружје, произведено у Русији. Реч је о земљама попут Украјине, Бугарске, Словачке, Пољске, Румуније, Чешке. Када останемо без оружја, тада ћемо да склапамо сумануте споразуме са Американцима”, рекао је експерт Бугарској слободној телевизији.

Он је подсетио да је Бугарска раније одобрила испоруку својих старих оклопних транспортера Кијеву, а заузврат ће купити америчке Стрикере за више од 1,3 милијарде долара.

„Ми дајемо супероклопне транспортере (Украјини), а заузврат ћемо купити безвредне америчке оклопне транспортере, који, како је постало јасно из онога што се дешава у Украјини, горе као бакље. Зато се рат води: да се уништи старо добро руско оружје, тако да армије остану без наоружања и буду принуђене да купују од војно-индустријског комплекса САД, Велике Британије, Француске итд. Можда зато Американци сада поручују – хајде да зауставимо рат, јер смо већ спремни да свој војно-индустријски комплекс добро нахранимо наруџбинама“, рекао је Мирчев.

ПРЕМИЈЕР КАНАДЕ СЕ ИЗВИНИО И ПРИЗНАО: Ово је била страшна грешка

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА