Најновије

АЛБАНСКА КОХА ЈАВЉА - "СТАРЕ НОВЕ" ТРАУМЕ: Шведска тражи истрагу, Руси по њима умешани у све

Тзв. министар унутрашњих послова лажне државе Косова Џелал Свеча рекао је да се истражује и могућност руске умешаности за напад на полицију у Бањској у Звечану.

Тзв. косовског полицајца Африма Буњакуа убила је у недељу у овом селу наоружана група Срба. У накнадној акцији косовске полиције убијена су три нападача. Ухапшено је осам особа, док је четворо пуштено на слободу због недостатка доказа. Већина групе је отишла.

Свекла је у интервјуу агенцији „Асошиејтед прес” рекао да истражитељи испитују доказе да ли има везе са Русијом, као савезником Србије, у оружаном нападу. Заплењено оружје, опрема и документи указују на умешаност Русије у напад.

Оно што поуздано знамо је да су дошли из Србије“, рекао је он. „Неки од њих су косовски Срби, који имају двојно држављанство, косовско и српско, а који су, према сазнањима наших обавештајаца, обучавани у логорима у Србији.

Пронашли смо неке документе који нас наводе на сумњу да је било појединаца који су такође дошли из Русије“, додао је Свеча. „За опрему имамо доказе, али за људе остаје само сумња“.

АП је наставио писањем да и на Западу постоји бојазан да би Русија преко Србије можда желела да дестабилизује Балкан како би скренула пажњу са руске агресије у Украјини. Русија је више пута иступила у знак подршке Србији за тензије на Косову, окривљујући Запад што „није успео да заштити Србе на Косову“.

КРЕЋЕ РУСКА ОФАНЗИВА! Украјинци ће морати да се повуку иза Дњепра

Свеча је рекао да су на основу прикупљених доказа и снимака са дрона, неки од нападача све време носили маске.

„Чак ни чланови групе који су ухапшени нису знали ко су. Дакле, или су високи функционери из сектора безбедности Србије или су можда дошли директно из Русије“, рекао је даље Свечла.

Министар унутрашњих послова је изјавио да је циљ агресије био заузимање севера са крајњим циљем отцепљења од Косова.

„Имали су још 100 униформи. Планирали су да регрутују још људи са подручја где живе Срби... институције Косова би морале да се суоче са стотинама терориста по сценарију који су планирали”, рекао је даље он.

Он је рекао да арсенал оружја који је запленила полиција показује да се припремало планом у коме су учествовале стотине људи.

Свецхла је рекао да опасност од могуће експлозије није престала.

„Немамо сукоба, али имамо информације да се вежбе ових терориста настављају у Србији. Има људи на Косову који су део ове групе“, рекао је Свеча.

ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА ИЛИ? Зашто је Вучић подсетио на терористе из...

Извор: Коха

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА