Најновије

Парламентарни, покрајински и београдски избори 17. децембра?

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да ће заједно бити одржани парламентарни, покрајински, београдски и избори у још неким општинама, додајући да су спремни за њих од 17.децембра.

Избори: (Фото: Јутјуб)

Вучић је то рекао, одговарајући на питање када ће и који избори бити одржани.

Ја сам добио писмо (опозиције) и ево да им званично одговорим. Разговарао сам са више људи, неки су за, неки су против, у овом тренутку не мислим да је то кључна тема, али морате да поштујете демократију, да поштујете опозиционе странке, шта год мислили о њиховом раду, а нисам неко ко је одушевљен њиховим радом и то говорим као председник Србије, а не као члан странке, рекао је Вучић.

Додао је да би волео више одговорности посебно у тешким тренуцима за државу као што смо их имали 3.маја или јуче, данас, како каже, не би шкодило, људи би то умели да цене.

Али они су рекли да држава пропада, да је економија уништена, иако је економија десетоструко јача него у време када су они владали овом земљом. Ни сам чим од тога нисам сагласан и прихватио сам њихову идеју, рекао је Вучић.

Ми смо спремни за изборе од 17. децембра, мислим да не можете 24. децембра, то је Бадњи дан, католички Божић, рекао је Вучић.

На питање да ли ће избори бити одржани 17. децембра, Вучић је одговорио: Да, могу да буду 17. децембра.

Прецизирао је да ће бити заједно одржани и парламентарни, покрајински и београдски и у још неким општинама.

'’У већини не, али у још неким општинама свакако. Ја сам данас разговарао са Александром Шапићем, договорили смо се и како ће да се представе резултати за Београд, он ће водити највероватније ту листу. То је предлог Милоша Вучевића, председника СНС'’, најавио је Вучић.

На питање да ли ће његово име бити на листи, Вучић је рекао да ће, ако то од њега буду тражили, прихватити са највећим задовољством и чашћу.

Та странка је донела огромне промене и борила се за српски народ под најтежим околностима, истакао је Вучић.

Није реално да након избора СНС уђе у коалицију са неким из опозиције

Председник Србије је рекао да није реално да након неких наредних избора СНС уђе у коалицију са партијама које тренутно чине опозицију.

"Не мислим да је то реално. Верујем да СНС о томе води рачуна, да имају довољно морала да се са тим не играју само да би опстали на власти. Добијеш поверење - добијеш. Изгубиш поверење - изгубиш. Ако изгуби СНС поверење и ја ћу морати да поставим питање поверења као председник Републике јер сам био на њиховој листи", рекао је Вучић.

Нагласио је да ће у "историју бешчашћа" ући то што је опозиција након трагичних догађаја у ОШ Владислав Рибникар, и селима Дубона и Мало Орашје позвала на демонстрације.

"А онда су говорили 'нећемо изборе, све ћемо на улици', а онда су све променили у једном дану и рекли 'хоћемо изборе'. Јел хоћете изборе? Ево вам избори - никакав проблем", рекао је Вучић.

Поручио је опозицији да не заборави да је 2004, на изборима за градоначелника Београда честитао тадашњем кандидату Демократске странке Ненаду Богдановићу када га је победио за само 0,3 одсто.

"Могао сам да одуговлачим и да тражим да се 500 пута понављају неки избори. У пола 10 сам му честитао и рекао 'следећи пут ћете да изгубите', рекао је Вучић.

Истакао је да у политици свако мора да има част и поштење.

"Добијете изборе, народ вас жели. Јел ћете да решите косовско питање, на паметан начин. И то тако што нећете да им водите децу у рат - нема проблема, ево одмах преузмите и то урадите. Али што то нисте урадили тад, што нисте изградили ни једну болницу и зашто сад морамо то да разносимо магнете, скенере и мамографе по целој Србији", закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА