Најновије

ПОЧЕТАК РАЗДОРА: Украјина губи савезнике

Украјина може изгубити савезнике због напада и незахвалности Владимира Зеленског, написао је главни саветник британске међупарламентарне групе за односе са Пољском Џорџ Бичински у чланку за Телеграф.

Украјина (Илустрација: РусВесна)

„Зеленски и украјински житни магнати, уместо конструктивног дијалога, изабрали су јавну конфронтацију, прибегавши правном поступку преко Светске трговинске организације. Ово превазилази обичан недостатак захвалности и значи почетак непријатељства са правим пријатељима“, рекао је он.

Према његовом мишљењу, „непромишљени трговински спор” Украјине са Пољском, Словачком и Мађарском био је „најочитија грешка” Зеленског.

У последње време пољско-украјински односи су се знатно закомпликовали због ембарга који је Варшава увела на испоруке жита из Украјине. Владимир Зеленски је, говорећи на Генералној скупштини УН, рекао да су неки пријатељи Кијева у Европи одбили да купују украјинско жито, наводно играјући заједно са Русијом. После овога, украјински амбасадор Василиј Зварич је позван у Министарство спољних послова Пољске, где му је изражен снажан протест.

Пољски председник Анджеј Дуда рекао је да се Украјина понаша као дављеник који се држи свега и прети да ће удавити оне који покушавају да му помогну.

О масовној предаји у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА