Најновије

БРУТАЛНА ПОРУКА - Украјина од нас неће добити ни цента

Украјина неће добити ни цента из буџета Европске уније док Мађарској не буду исплаћена средства из европских фондова која јој законски припадају, изјавио је шеф кабинета мађарског премијера Гергеј Гујаш.

Како је истакао, Европска комисија злоупотребљава своја овлашћења и одлаже исплату новца Мађарској из фондова ЕУ под измишљеним изговорима.

ПУТИН И РУСИЈА СПРЕМАЈУ ПОТПУНО НОВИ ПЛАН: Формирање нових јединица на линијама фронта

„Надамо се да они постављају нова питања, не зато што су потрошили новац на нешто друго или, не дај Боже, дали земљи која није чланица ЕУ – Мађарска ће одговорити на питања и нада се да Европска комисија неће више одуговлачити, кршити правила и да ће исплатити новац који следује Мађарској. Нема никаквог разлога да ЕК настави тако да се понаша”, поручио је мађарски званичник.

Раније је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен саопштила да је ЕК ревидирала вишегодишњи буџет ЕУ за период од 2024. до 2027. године и предложила је земљама да се повећа за 66 милијарди евра – за помоћ Украјини, реализацију програма за миграције и избеглице и јачање конкурентности уније. Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да је тај предлог неозбиљан, пошто се не зна где је отишао новац који је раније дат Кијеву, преноси Спутњик.

КИЈЕВ ДОСТАВИО ТАЈНИ ДОКУМЕНТ САВЕЗНИЦИМА: Извештај од 47 страница за прави шок

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА