Најновије

НАПАД НА РУСКИ ГРАД: Руси одбили чак десет напада, један направио хаос

Руски системи противваздушне одбране су оборили десет непријатељских циљева изнад региона Курск, објавило је Министарство одбране у петак ујутро. Међутим, један од дронова је успео да погоди електричну подстаницу, што је изазвало прекид снабдевања струјом, према речима гувернера Романа Старовојта.

Украјински дрон је бацио две експлозивне направе на подстаницу, написао је Старовојт на Телеграму у 5:00 по локалном времену, одмах након што је стигло упозорење о "активностима система противваздушне одбране у региону Курск".

Напад је изазвао пожар на једном од трансформатора, што је довело до прекида снабдевања струјом у пет насеља и болници, према изјави званичника. Није било извештаја о повређенима.

Гувернер је апеловао на становнике да остану мирни и додао да су ватрогасци већ послати да угасе пожар, а струја ће бити поновно успостављена "чим буде безбедно".

Оборено 10 дронова

Руска војска је саопштила да је пресрела укупно десет беспилотних летелица изнад региона Курск и још једну у Калуги.

Руски погранични региони Курск, Брјанск и Белгород, као и Крим и Москва, често су били мета беспилотних летелица од фебруара 2022. године, када је Москва покренула војну операцију у Украјини. Руски званичници су такође оптужили Кијев за планирање саботаже усмерене на кључне инфраструктурне објекте, укључујући нуклеарне електране.

ПУТИН И РУСИЈА СПРЕМАЈУ ПОТПУНО НОВИ ПЛАН: Формирање нових јединица на линијама фронта

Извор: Политика.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА