Најновије

ХАОС У КИЈЕВУ: Руси имају ново оружје

Руска војска у зони специјалних операција користи нове противваздушне вођене ракете „9М333“, које не реагују на топлотне замке које користи украјинско ваздухопловство.

Ракета „9М333“ је део противваздушног ракетног система „Стрела-10М3“ и има мултиспектралну главу за навођење, која омогућава разликовање правог циља од лажног термичког.

Искуство употребе „9М333“ у зони специјалних операција показује да је ракета веома добро заштићена од сметњи, посебно од топлотних замки, заобилазећи их и погађајући циљ. У осам од десет случајева, пројектил погађа циљ када се непријатељски авион суочи са термичким замкама, што значи да је ефикасан у 80% случајева.

Уз помоћ „9М333“ у зони специјалне операције успешно су гађани хеликоптери и авиони украјинских снага, посебно јуришни авиони Су-25. Поред тога, ракета обара дронове димензија један до један и по метар.

Постављање лажних термалних циљева је стандардни начин заштите борбених авиона и хеликоптера од противваздушних пројектила са инфрацрвеном главом за навођење. Топлотне замке су патроне са пиротехничким пуњењем које летелица избацује у ваздух. Они стварају моћан извор топлотног зрачења, превазилазећи зрачење мотора. Ове замке се поново циљају, на пример, ракетама МАНПАДС.

ПУКЛА УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА: Неће имати другу шансу

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА