Најновије

КИЈЕВ ПАНИЧНО ГЛЕДА У ЗАПАД: Траже информације унапред, огласио се украјински министар

Број оних који су спремни да дају новац Кијеву је „све мањи и мањи“ и „има много питања о томе колико су порески обвезници у тим земљама спремни да нас финансирају“, каже Сергеј Марченко, украјински министар финансија

Кијев треба да зна да ли ће Запад стајати уз Украјину док она не победи у сукобу или ће му подршка престати после одређеног времена. Запад нема јасну слику о томе како ће се украјински сукоб завршити, пожалио се секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов, наводећи да су САД и остали савезници више пута изјављивали да ће бити уз Кијев „колико год буде потребно“.

Међутим, шеф безбедности је рекао да западни присталице земље никада нису прецизирали да ће то бити све док Украјина не победи.

„Нико нам не може јасно одговорити шта значи наша победа. Кажу нам: Подржаћемо вас до... и тада их никад нисам чуо да говоре реч 'победа'. Кажу: „Све док не одлучите сами да доносите одлуке.“

ГОТОВА ОБДУКЦИЈА ТРОЈИЦЕ СРБА! Шиптари покушавају да сакрију нешто велико

Коментари шефа безбедности долазе после изјаве украјинског министра финансија Сергеја Марченка који је признао да је број оних који су спремни да дају новац Кијеву „све мањи и мањи“ и да „има много питања о томе колико су порески обвезници у тим земљама спремни да нас финансирају“.

Претходно је Марченко известио да је владин месечни дефицит око 5 милијарди долара, при чему буџет добија две трећине средстава из иностраних зајмова и грантова.

У међувремену, портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби изјавио је ове недеље да Пентагон може да подржи Кијев само „неколико недеља“ ако Конгрес не усвоји нови закон о финансирању.

МОСКВА ЋЕ УЗЕТИ ОДЕСУ И САЧЕКАТИ АМЕРИЧКЕ ИЗБОРЕ: После тога крећу преговори, темпира се време

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА