Најновије

НЕУСПЕЛИ НАПАД: Русија потопила америчке глисере који су се кретали ка Криму

Украјинске десантне групе пловиле су ка рту Тарханкут на кримској обали, саопштило је руско Министарство одбране.

Руске снаге су у Црном мору уништиле четири војничка глисера "вилард си форс" америчке производње, која су користиле Оружане снаге Украјине, саопштило је у понедељак Министарство одбране Русије.

"У ноћу 4. септембра, у северозападном делу мора авиони поморске авијације Црноморске флоте Руске Федерације уништили су непријатеља који се кретао у правцу према рту Тарханкут на обали Крима", наводи се у саопштењу.

Ситуација у Црном мору постала је напетија након што је Русија у јулу одлучила да обустави учешће у Споразуму о житу. То је уједно значило и да престају да важе безбедносни коридори у Црном мору. Од тада, напади су интензивирани.

Оружане снаге Украјине су и раније покушавале да чамцима и глисерима дођу до Крима и искрцају се на обалу. Тако је и 30. августа руски авион поморске авијације Црноморске флоте уништио четири брода са десантним снагама украјинске војске, која је чинила укупно 59 људи.

Такође крајем августа руске снаге су на Криму уништиле четири чамца са украјинским диверзантима који су претходно отворили ватру на камп насеље са цивилима у Оленовки.

ЈАСНО ЈЕ КАО ДАН: Украјина је већ изгубила рат

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА