Најновије

ДИРЕКТОР РУСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ЖЕСТОКО: Током разговора са шефом ЦИА Вилијамом Бернсом Рус рекао све

Директор руске Спољнообавештајне службе коментарисао је изјаву шефа ЦИА, који је Наришкинов став током разговора у новембру назвао "дрским и арогантним"

Током разговора са шефом ЦИА Вилијамом Бернсом у новембру прошле године изразио сам чврст став о циљевима руске Специјалне војне операције, а њему је то могло изгледати као "дрскост", изјавио је директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин.

"Био је то прилично дугачак дијалог, који је, како ми се чини, протекао у мирној атмосфери. Тај састанак је одржан на иницијативу Сједињених Држава. Разговарало се о ситуацији око Украјине и питањима нуклеарне безбедности. Геополитички интереси Русије, као и став у вези са украјинским сукобом, добро су познати", казао је Наришкин у интервјуу руском листу "Народна одбрана".

Подсетимо, према писању медија Наришкин и Бернс су се састали 14. новембра 2022. године у Анкари. Крајем фебруара ове године, Бернс је у интервјуу за америчку ТВ мрежу "Си-Би-Ес њуз" говорио о "дрском и арогантном" Наришкиновом ставу током сусрета, назвавши га "прилично разочаравајућим".

Наришкин је у разговору са руским новинарима оповргао те Бернсове речи и напоменуо да је задржао "позитивну оцену природе и резултата састанка".

Британија је опасан противник

Наришкин је навео да је Велика Британија, вековима била и остаће крајње опасан геополитички противник Русије, док су САД и даље најопаснији и најнеумољивији геополитички противник.

"Велика Британија као и ранијих векова била је и остаће опасан геополитички противник Русије. Све до почетка ХХ века, Велика Британија је била на челу антируских тежњи, учествовала је чак и у војним походима на нашу земљу. Учествовала је у рату 1853-1856. године на Криму и на Далеком Истоку и интервенцији на северу Русије 1918-1920. године. Конци многих ратова и сукоба у Европи у којима је Русија учествовала, против њених интереса, често су се повлачили из Лондона", казао је Наришкин.

Како је додао, фразеологизам који се приписује руском генералу Александру Суворову: "Енглескиња пакости", актуелан је и данас.

"Примери провокација Британаца против Русије могу се навести не десетине већ стотине. Међутим, моћ Велике Британије је одавно ослабила, али, вођена бескрупулозним господаром, Америком, и даље је изузетно опасна. Сваки непријатељ се мора схватити озбиљно, сазнати о његовим акцијама и плановима на време. Непријатељ се мора знати, а то је једна од најважнијих функција наше спољне обавештајне службе", закључио је шеф руских обавештајаца.

ВИСОКИ ПРЕЦИЗНИ СИСТЕМИ! Какво оружје то Русија добија?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА