Најновије

ОТВАРА СЕ НОВО ЖАРИШТЕ: Захуктава се на Тајвану

Доктор војних наука, официр у пензији, Константин Сивков, најавио је циљеве САД у започињању војног сукоба око Тајвана.

„Када започну сукоб око Тајвана, Сједињене Државе решавају два проблема одједном. Прво, они повлаче снаге Руске Федерације из западних ратних операција на исток, за шта ће бити потребно време и ресурси. Други задатак је да желе да покушају да Кини нанесу сраман пораз“, каже Сивков.

Он је изразио уверење да САД неће заратити са копненом Кином, већ ће покушати да у сарадњи са Јапаном реше проблем наношења поморског пораза НР Кини.

„Сједињене Државе могу да изазову такву поморску битку приморавајући Кину да уведе поморску блокаду Тајвана. Зато намерно изводе вежбе на Тајвану, пумпају га оружјем и тако даље.

Чим Кина одлучи да блокира острва морским путем, САД ће одмах започети задатак да их деблокирају. Избити ће поморска битка током које Американци очекују да ће кинеској флоти нанети тежак и понижавајући пораз.

Тако решавају проблем подизања рејтинга актуелне администрације Беле куће и обезбеђивања Бајденовог реизбора за други мандат. Ово је критично за светске глобалисте, јер у условима када нису успели да преузму контролу над Русијом, Трампова победа у САД представља крах целог глобалног пројекта. Зато ће учинити све што је потребно“, закључио је војни експерт.

Говорећи о шансама САД да победе Кину на мору, Сивков је истакао да су оне веома високе, пошто је ударна моћ америчке флоте већа од Кине. Поред тога, у овој борби, САД ће се ослонити на подршку јапанске морнарице, која такође има веома импресивну флоту.

НУКЛЕАРНИ УДАР НА УКРАЈИНУ: За ово нису спремни

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА