Најновије

КРЕМЉ ПРЕТИ: САД ће платити за ово

Кремљ је упозорио да је план Вашингтона да Кијеву пошаље средства заплењена од санкционисаних руских предузетника незаконит и да ће бити одговоран за последице своје одлуке да пошаље радиоактивну муницију у Украјину.

Кремљ је данас упозорио да је план САД да пошаљу средства заплењена од санкционисаних руских предузетника у Украјину илегалан и да ће САД бити одговорне за последице своје одлуке да у Украјину пошаљу муницију са осиромашеним уранијумом.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је данас у Кијеву да Вашингтон пребацује Украјини 5,4 милиона долара „имовине заплењене од санкционисаних руских олигарха, која ће се сада користити за подршку украјинским војним ветеранима“, преноси Индек.хр.

„Ово је против свега у међународном праву.

- Ово је тешко замисливо и противно је свему што је у међународном праву и националним законима тих земаља. Чим се укаже прилика, бранићемо своја права - рекао је Песков новинарима. Песков је рекао да су неки руски предузетници већ добили судске пресуде у европским земљама које такве трансфере сматрају незаконитим.

– Ни један случај оваквог незаконитог задржавања неће проћи незапажено – додао је он.

Кремљ је такође упозорио да ће САД морати да одговарају за "веома тужне" последице своје одлуке да испоруче Украјину муницијом са осиромашеним уранијумом.

Штетна прашина загађује подземне воде и земљиште

Противници оружја попут Међународне коалиције за забрану уранијумског оружја упозоравају на штетну прашину од употребе таквог оружја и опасност од загађења подземних вода и земљишта.

Земље попут Сједињених Држава и Велике Британије тврде да је осиромашени уранијум добро средство за уништавање модерног тенка јер му његова велика густина омогућава да пробије оклоп.

ХАОС У НИГЕРУ: Америка припрема атентате на ново руководство Нигера

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА