Најновије

Koд Харкова ликвидиран амерички плаћеник: Са њим страдало још 19 странаца (ФОТО)

Амерички плаћеник Џерико Скај Магалон (29), познат и као Џерико Вокер, ликвидиран је у зони специјалне војне операције у Украјини, саопштио је познати руски ратни репортер Евгеније Подубни. Вест о смрти плаћеника потврдиле су и његове мајка и тетка на друштвеним мрежама.

Како је саопштила Магалонова тетка, са њим је погинуло „још 19 добровољаца који су отишли да се боре против Руса у Украјини“.

Руски репортер наводи да је Магалон 2015. године послат у Авганистан као припадник америчке војне полиције, али да тамо није стекао никакво борбено искуство.

„У Украјину је стигао у марту 2022. године и приступио је такозваном 'иностраном легиону'. Учествовао је у борбама у харковском правцу. Како је утврђено, Магалон је био умешан у убиство четворице руских војника које су починили милитанти 'иностраног легиона' у селу Петропавловка у јесен прошле године“, саопштио је Подубни на Телеграму.

По његовим речима, у септембру 2022. године четворица руских војника налетела су на вод страних плаћеника који су их наговарали да се предају, али су током преговора отворили ватру на њих. Један руски војник је погинуо на лицу места, а остали су, упркос надмоћнијим снагама противника, одговорили паљбом и погинули. Успели су да ликвидирају двојицу и ране једног страног плаћеника.

У мају 2023. лист „Вашингтон пост“ је писао да је током борби у Украјини погинуло најмање 16 америчких плаћеника.

Украјинци потпуно исцрпљени - напустили Работино (МАПА)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА