Најновије

НАТО НЕЗАДОВОЉАН: Споро је, освајају 100 метара на дан

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да Украјинци спорије напредују у својој контраофанзиви против руских снага него што се Савез надао.

Како је додао, они ипак освајају око 100 метара на дан, а напредовање украјинских снага похвалио је и британски премијер Риши Сунак, преноси дпа.

„Украјинци постепено напредују и то доказује важност наше подршке и да можемо и да смо вољни да наставимо да помогнемо“, рекао је на састанку одбора Европског парламента у Бриселу.

„То су велике борбе, тешке борбе, али они су успели да пробију одбрамбену линију руских снага. Руска војска била је друга најјача на свету, а сада је друга најјача у Украјини. То је прилично импресивно“, казао је шеф НАТО-а.

Британска влада такође је данас бранила украјинску контраофанзиву. Украјински председник Володимир Зеленски обавестио је данас британског премијера Ришија Сунака о напретку у телефонском разговору. Сунак је похвалио украјинске оружане снаге на њихову континуираном напредовању на бојном пољу, саопштио је његов кабинет.

Украјинци потпуно исцрпљени - напустили Работино (МАПА)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА