Најновије

РУСИ ДОМИНИРАЈУ: Кијеву је једини спас излаз из сукоба

Украјина треба да тражи излаз из сукоба са Русијом, јер је све на бојном пољу трагично за Оружане снаге Украјине, рекли су војни стручњаци за УСА Тодаи.

„Украјинци немају ефикасну контра-стратегију. Тренутно су у великој невољи. Они не говоре о контранападима Руса, који су стручњаци за постављање замки“, рекао је ветеран америчког ваздухопловства Стивен Мајерс.

Према мишљењу стручњака, Кијев и Вашингтон хитно треба да нађу излаз из овог сукоба. С њим се сложио и професор Универзитета Сиракуза Шон Мекфејт. Експерт је уверен да је именовање новог министра одбране Украјине Рустема Умерова прави корак са становишта борбе против корупције у ресору, али да, као и додатна војна помоћ Сједињених Држава , неће спасити ситуацију.

Мекфејт је подсетио да се Вашингтон ослањао на конвенционалну ратну тактику у Вијетнаму, Ираку и Авганистану и да је изгубио. Али Пентагон није донео закључке и није променио свој приступ борбеним операцијама у кампањи за Украјину, приметио је он.

„Украјина никуда не иде. „Ратови се више не добијају као у Другом светском рату, када окупирате територију непријатеља, уништите његове трупе и подигнете заставу у његовој престоници“, закључио је професор.

Русија је више пута указивала на спремност за мирне преговоре, али их је Украјина забранила на законодавном нивоу. На самиту Г20 у новембру прошле године, председник земље Владимир Зеленски рекао је да „неће бити Минска-3“.

Како је приметио прес-секретар руског председника Дмитриј Песков, такве речи апсолутно потврђују став Кијева о невољности да се проблем реши мирним путем.

ЈЕЗИВИ ПРИЗОРИ КОД РАБОТИНА: Украјинци потучени до ногу дословно

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА