Најновије

КРЕЋЕ ЛОВ НА УКРАЈИНЦЕ МУШКОГ ПОЛА: Изгледа је то управо најавио Пољски министар одбране

Пољски министар одбране упутио је оштар позив европским земљама да предузму кораке у депортовању украјинских мушкараца који избегавају обавезу служења војног рока у својој земљи. Овај предлог долази у време повећане тензије у региону, и настоји да обезбеди већу подршку Украјини у текућем сукобу.

Министар је нагласио важност мобилизације ресурса и подршке свих европских нација у солидарности са Украјином, указујући на неопходност учинка свих способних мушкараца да се придруже војним снагама своје земље. Према његовим речима, бројни украјински мушкарци користе азил и привремени боравак у другим европским државама како би избегли војну обавезу, што, по мишљењу министра, не би требало да буде дозвољено.

Предлог је изазвао различите реакције у политичким и јавним круговима широм Европе, са ставовима који се крећу од подршке до критика због потенцијалних правних и моралних импликација. Очекује се да ће ова тема бити на дневном реду следећих састанака на високом нивоу међу европским званичницима.

Даљи развој догађаја биће тесно праћен, а ефекат овог предлога на односе у региону и већу политичку динамику у Европи остаје да се види.

У УКРАЈИНИ СЕ ЧЕКА НЕШТО СТРАШНО! Директна интервенција САД изазвала страх и панику

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА