Најновије

СУДБИНА ЗЕЛЕНСКОГ ЗАПЕЧАЋЕНА! У Москви открили шта ће се ускоро десити

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће људи у Украјини довести у питање легитимитет председника Володимира Зеленског, додајући да верује да је његова судбина “запечаћена”.

Како је пренео “Њузвик”, његове коментаре нашироко су пренели руски државни медији, који су указали да у марту у Украјини није било Уставом прописаних избора због ратног стања услед руске инвазије. Зеленски је изабран за председника 2019, а неки амерички конгресмени су позивали на одржавање избора у ратно време.
Али, и влада и опозиција у Украјини су изразили сумњу у одрживост избора. Поред тога што су милиони гласача размештени а Москва контролише скоро петину украјинске територије, ту су и оштећена инфраструктура, застарели бирачки списак и недостатак средстава, наводи портал.

Али, Песков је током интервјуа са прорежимским новинаром Павелом Зарубином рекао да би украјински гласачи били незадовољни због недостатка избора.

- Чини ми се да је судбина Зеленског запечаћена – рекао је он.
- Веома брзо ће доћи тренутак кад ће многи (људи), укључујући оне у Украјини, довести у питање његов легитимитет – рекао је Песков у интервјуу приказаном у програм “Москва.Кремљ.Путин.” и објављеном на Зарубиновом каналу на “Телеграму”.
- Он ће морати некако да се оправда. Али, за нас је главно то да морамо да наставимо рат. Морамо да се заштитимо и морамо да испунимо задатке које смо поставили – рекао је Песков.

Он је такође рекао да “расте паника на украјинској страни фронта”.

- Веома је важно за нас да одржимо замах и не станемо – рекао је Песков, додајући да ће “друга страна” – коју он описује као “колективни Запад плус један” – тесирати Русију “на изазов”.

Песков је додао да је главна ствар за Русију да не покаже слабост. “Њузвик” наводи да је тражио коментар од украјинске председничке канцеларије.

Шта су рекле анкете?

Портал указује да је анкета у Украјини показала да већина грађана не жели изборе у ратним условима. Истраживање кијевске фирме СОЦИС, спроведено између 22. фебруара и 1. марта, открило је да 59,7 одсто Украјинаца верује да ове године не би требало да буде избора због рата, док нешто испод четвртине сматра да се ипак требају одржати.

Одвојено истраживање из децембра Међународног института социологије у Кијеву открило је да је поверење Украјинаца у Зеленског опало са 84 одсто крајем 2022. на 62% до краја 2023, у поређењу са 88 одсто подршке коју је добио његов бивши командант Валериј Залужни.

Саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак недавно је рекао да би Залужни за неколико недеља могао да презуме функцију амбасадора у Великој Британији.

Док је Песков довео у питање легитимитет Зеленског, међународна заједница је осудила “наштимане” руске изборе на којима је прошлог месеца Путин освојио реизбор. Остаће на власти до 2030, наводи “Њузвик”.

У УКРАЈИНИ СЕ ЧЕКА НЕШТО СТРАШНО! Директна интервенција САД изазвала страх и панику

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА