Најновије

ДЕСНИЦА ПОДЕЛИЛА НЕМАЧКУ: Тражи се забрана AfD

Према најновијим анкетама јавног мњења, питање покретања процедуре забране Алтернативе за Немачку (AfD), десничарске, популистичке и евроскептичне политичке партије, поделило је Немце.

Немачка (Фото: Pixabay)

Из Хамбуршког института за истраживање тржишта и јавног мњења Ипсос, наводе да се 42 одсто испитаника противи покретању поступка, али и да је 42 одсто оних који се залажу за.

Уочене су и јасне разлике у расположењу испитаника у западом и источном делу Немачке, преноси лист Велт.

Док је 45 одсто испитаника на западу за покретање ове процедуре, а 40 одсто против, на истоку је само 32 одсто за покретање процедуре за забрану AfD, а 51 одсто је против.

Према истраживању, подршка процедури забране AfD највећа је међу присталицама Зелених: њих 71 одсто је за, а 19 одсто је против.

Следе присталице SPD, Социјалдемократске партије Немачке (64 одсто за, 26 одсто против) и левичари (63 одсто за, 29 одсто против).

Чак и међу присталицама хришћанско-демократске политичке алијансе CDU/CSU, више од половине испитаних је за забрану, њих 53 одсто, а 38 одсто је против.

У оквиру присталица Странке слободних демократа FDP, 46 одсто је за, а 41 одсто против, а међу присталицама AfD-а, три одсто је за забрану, док је 95 одсто против.

Политичари AfD, неонацисти и богати предузетници, на тајном састанку наводно су планирали протеривање из Немачке милион људи страног порекла, чак и оних који имају немачки пасош, пренео је раније Дојче веле.

Ову информацију је објавила медијска кућа Коректив која је дошла у посед писама организатора састанка и чији новинари су били на лицу места, у хотелу "Ландхаус Адлон" код Потсдама, где је састанак одржан 25. новембра прошле године.

Како се Словачка успротивила Америци, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА