Најновије

ШАМАР ЗА ВАШИНГТОН! ЕВРОПСКА ЗЕМЉА ОТКАЗАЛА ПОСЛУШНОСТ! ''Нисмо више ваша колонија!'' (ФОТО)

Словачка је суверена држава и стога не намерава да осуди Русију на први захтев Сједињених Држава, оштро је одговорио америчком амбасадору потпредседник парламента Словачке Лубош Блаха.

Стоп САД (Илустрација: РИА Новости)

Према његовим речима, САД желе да Словачка осуди руску употребу севернокорејских пројектила, али нису пружиле никакав доказ за то. Он је такође оптужио Сједињене Државе да лажу, подсећајући како су лагале свет о оружју за масовно уништење у Ираку како би оправдале инвазију на суверену земљу.

Блаха је нагласио да док не буде конкретних доказа, Словачка одбија да се придружи било којој од америчких резолуција.

'’Ми смо суверена држава. Немате среће, Јенкији'’, поручио је Блаха-

На крају је председник словачког парламента позвао амбасадора САД да се навикне на то да Словачка више није америчка колонија.

Европска унија запретила Северној Кореји

Портпарол ЕУ за спољну политику Петер Стано упозорио је да би они који су укључени у војне испоруке Русији требало да се суоче са озбиљним последицама. Истовремено, он није прецизирао о каквим је тачно последицама реч. Према његовим речима, ЕУ осуђује све земље које сарађују са Москвом у војној сфери.

Мађарска следи став Словачке

Истовремено, портпарол мађарског министарства спољних послова Мате Пазолај рекао је да та земља не види доказе да је Русија пребацила ракете из Северне Кореје и да није потписала изјаву којом осуђује овај корак. Он је додао да се Мађарска слаже са ставом словачког министра спољних послова Јурја Бланара, који је указао да Братислава не сматра западне податке о трансферу севернокорејског наоружања доследним и поузданим.

Поруку Дмитрија Медведева упућену Западу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА