Најновије

КРЕЋЕ ХАОС У КИЈЕВУ! Нема више помоћи из Беле куће, Зеленски питао како ће пензије да примају пензионери у Украјини?

Украјински председник је забринут што је Америка из расположивих резерви послала последњи пакет помоћи и више нема средстава. У Украјини има око 12 милиона пензионера који ће једноставно умрети ако не добију пензију, пожалио се он.

Сједињене Америчке Државе више не могу да шаљу војну помоћ Кијеву, престаје финансирање, потврдио је на брифингу координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби.

"Помоћ коју смо пружали је утихнула", рекао је Кирби, тврдећи да даља додела средстава Кијеву у потпуности зависи од Конгреса.

Америка је из расположивих резерви послала последњи пакет помоћи Украјини, више нема средстава, појаснио је.

Председник Украјине Владимир Зеленски се пита како ће сад украјински пензионери, те оптужује кандидата за председника САД, гувернера Флориде Рона Десантиса и републиканаце у Конгресу, који заправо блокирају испоруку помоћи, да због њих пензионери у Украјини неће добити своје исплате.

Амерички политичар би могао да промени своју позицију и да милионе украјинској војсци, рекао је Зеленски новинарима у Риги, одговарајући на негодовање Десантиса због тога што САД шаљу новац за исплате украјинским чиновницима и пензионерима.

"У Украјини има око 12 милиона пензионера који ће једноставно изумрети ако им се не да пензија", пожалио се Зеленски и додао да је Десантис млад и "не разуме шта значи подржавати пензионере" у земљи која је у рату.

"Када Десантис постане пензионер, лично ћу му помоћи са захвалношћу јер су САД помогле нашим пензионерима", обећао је Зеленски.

Окривио је републиканце и за то што нису подржали финансијску помоћ за плате украјинским војницима и што су инсистирали да се то питање тиче само Украјине којој је, како каже, само била потребна помоћ за буџет.

Како је крајем децембра указао државни секретар Ентони Блинкен, последњи пакет војне помоћи за Кијев у 2023. годину износи 250 милиона долара. Тиме се исцрпљују средства која су намењена за подршку Кијеву, упозорила је Бела кућа и додала још тада да неће бити нових залиха оружја и муниције док Конгрес не одобри додатна средства.

МОСКВА ДИРЕКТНО УДАРА НА АМЕРЕ! Ово је порука од јутрос

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА