Најновије

НЕМАЈУ ИЗБОРА! У Немачкој признају да Кијев нема снаге за било какву офанзиву

Украјинске Оружане снаге више немају никакве резерве за офанзивна дејства, стога је украјинска војска приморана да остане у дефанзиви, изјавио је немачки војни стручњак Кристијан Молинг за телевизију ЗДФ.

„Украјина сада нема никакве снаге за покретање било какве офанзиве. То је, између осталог, повезано са стањем самог терена, снабдевањем муницијом и степеном обучености трупа. Они сада немају другог избора него да остану у одбрани“, рекао је Молинг.

Како је додао, ситуација са муницијом је толико тешка да Оружане снаге Украјине готово да више нису у стању да одбијају нападе руске војске. Са друге стране, по речима експерта, Русија нема таквих проблема пошто је успела да успостави војну производњу.

Подсећамо, у децембру прошле године амерички лист „Вашингтон пост“ саопштио је да украјинска војска нема артиљеријске муниције због чега су неке јединице биле приморане да откажу планиране офанзивне операције. Такође је истакнуто да се такав дефицит на руској страни не примећује. Лист је навео да несташица муниције подгрева забринутост у Кијеву, пошто америчка и европска помоћ касне.

СМАЊЕНА ЕФИКАСНОСТ УКРАЈИНСКИХ КАСЕТНИХ МУНИЦИЈА: Ризици за цивилно становништво у сукобима

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА