Најновије

НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА: Амерички борбени авион изнад Републике Српске

Прелети НАТО авиона изнад Републике Српске поводом обиљежавања Дана Републике отворена су пријетња употребом силе ако притисак Запада резултира насиљем, рекао је истакнути политички аналитичар и бивши амерички дипломата Џејмс Џатрас.

Он је рекао да западни политичари Србе одавно виде као "погодну рањиву замену за своје антируске опсесије", а да је циљ прелетања авиона застрашивање Републике Српске и председника Српске Милорада Додика.

„Нема сумње да су садашње растуће тензије у БиХ, које западне владе и медији лажно приписују наводним покушајима председника Додика да ’подрива Дејтонски мировни споразум‘, заправо резултат напора „Глобалне америчке империје“. ' да се БиХ централизује под муслиманском контролом. То је покушај да се гурну на оно што виде као одговарајућу тачку притиска“, рекао је Џатрас Срни.

Џатрас је изразио увјерење да ће Додик и српски народ у Републици Српској наставити да се чврсто, али фер, одупиру оваквим притисцима.

У понедељак, 8. јануара, уочи Дана Републике Српске, амерички војни авион-цистерна надлетео је подручје у близини Бањалуке. Амбасада САД саопштила је да је на подручју Тузле и Брчког у послијеподневним сатима одржана билатерална земаљско-ваздушна вјежба ЈТАК тимова из састава Специјалних снага Армије САД и Оружаних снага БиХ.

СМАЊЕНА ЕФИКАСНОСТ УКРАЈИНСКИХ КАСЕТНИХ МУНИЦИЈА: Ризици за цивилно становништво у сукобима

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА