Најновије

НУ, ЈАДАН, КАЈ НЕ: Хрвати "закрвили" са Црном Гором - због изјава о Србима!

Министар одбране Хрватске Иван Анушић саопштио је данас да је отказао састанак с црногорским колегом Драганом Краповићем због његових изјава о спомен-плочи у некадашњем логору Морињу и о броду Јадран.

„Ставови министра Краповића, које је протеклих дана изнео у медијима, не остављају простор за разговор и потпуно одударају од ставова Републике Хрватске и историјских чињеница”, написао је Анушић на Фејсбуку.

Медији су пренели да је Анушић, који борави у Црној Гори где треба да присуствује прослави Дана хрватског народа, отказао за данас у Подгорици договорени сусрет с црногорским министром одбране.

Како наводе медији, Краповић је недавно рекао да је направљена грешка када је постављена плоча у некадашњем логору Морињ и да натпис, на којем, међу осталим пише да су догађања у том логору „последице великосрпске агресије”, не одговара чињеницама.

Краповић је рекао и да је оно што се догодило у логору Морињ последица рата у бившој Југославији па да да би плочу требало заменити, пренела је агенција Хина.

На ту изјаву раније је реаговао хрватски шеф дипломатије Гордан Грлић Радман рекавши да „без суочавања с недавном прошлошћу, Црна Гора не може да постане равноправна чланица ЕУ, ни бити веродостојни НАТО савезник”. Он је казао и да ће сваки покушај уклањања плоче у Морињу, сматрати повредом сећања на жртве хрватских грађана и достојанство Хрватске.

За хрватског министра је спорна и Краповићева изјава о власништву над школским бродом Јадран. Он је наиме, рекао да црногорска влада није спремна да преговара о власништву и да Хрватска нема право да тражи брод.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Новомихајловке

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА