Најновије

РУСИ ИЗВЕЛИ СНАЖАН РАКЕТНИ НАПАД: На објекте украјинске војне индустрије

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да су руске снаге извршиле велики ракетни удар на објекте украјинске војне индустрије.

Примарне мете последњег напада били су погони за производњу артиљеријских и тенковских граната у калибру 155, 152 и 125 мм, као и фабрике за производњу беспилотних летелица и барута, наводи се у саопштењу.

Број и локација погођених објеката држи се у тајности, али је познато да су у удару коришћене и високопрецизне хиперсоничне ракете "кинжал", као и да су сви циљеви успешно погођени.

На основу извештавања украјинских медија, познато је да је лансирано око 40 ракета, које су погодиле мете у седам области, укључујући Сумску, а погодак је пријављен и у граду Дњепропетровск. Током напада ваздушна опасност проглашена је на територији читаве Украјине, пишу украјински медији.

Последњи удар руских снага на војноиндустријски комплекс Украјине, само је један у низу одговора на терористички напад на Белгород од 30. децембра, када је украјинска војска гранатирала центар града и усмртила 25, а ранила преко 100 цивила.

Погледајте ОВДЕ артиљеријске ударе руске армије код Белогоровке

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА