Најновије

ИЗРАЕЛСКА БАНКА ИМА ПРОЦЕНУ КОЛИКО ЋЕ КОШТАТИ РАТ: Од цифре ће се свакоме завртети у глави

Очекује се да ће укупни трошкови израелског рата против Хамаса у периоду 2023-2025. године износити више од 200 милијарди нових шехела, што је 49 милијарди евра, саопштила је Банка Израела, преносе израелски медији.

У анализи ТВ Канал 12 која се бави утицајем рата у Појасу Газе на економију Израела наведено је да је држава Израел уложила 24,7 милијарди нових шехела, односно око 4,5 милијарди евра државних средстава у различите аспекте ратних напора, укључујући трошкове одбране и финансирање више од 100.000 евакуисаних и расељених са севера и југа земље, преноси Тајмс оф Израел, наводи Танјуг.

Око 930 милиона нових шехела, што је приближно 22,8 милиона евра, опредељено је за ментално и физичко здравље жртава терора током и после напада Хамаса 7. октобра, у којем је убијено око 1.200 људи, а 240 заробљено.

СКАНДАЛ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Моткама ударали радника градске чистоће јер им је рекао да не бацају ђубре (ВИДЕО)

Трошкови поправке и обнове уништених заједница дуж границе са Појасом Газе достићи ће око 400 милиона нових шехела, што је око 98 милиона евра, додаје Канал 12.

Како је наведено, штета на северу Израела настала као резултат прекограничних напада из Либана достићи ће око 250 милиона нових шехела, односно око 60 милиона евра.

КИЈЕВ КУКА НА РУСКУ АРМИЈУ: Гађали силосе са житом, само не пишу шта се налазило испод (ФОТО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА