Најновије

НЕТАЊАХУ ИМА НОВУ ИДЕЈУ: Египат у игри!

Нетањаху не одустаје...

Граница између Појаса Газе и Египта мора бити затворена како би се спречило да Хамас добије оружје. Израел неће моћи да оконча рат у Појасу Газе без преузимања контроле над том границом, изјавио је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху, преноси ТАСС.

"Уништићемо Хамас, демилитаризоваћемо Појас Газе, али војна опрема и друго смртоносно оружје ће и даље да се слива у тај јужни пролаз, на граници са Египтом, тако да, морамо да га затворимо", казао је Нетанјаху.

Израелски премијер је напоменуо да Израел још није одлучио како ће тачно поступити приликом затварања границе Газе са Египтом, али да ће то значити обнављање израелске контроле над енклавом и удар на суверенитет Палестинаца у Појасу Газе.

Претходно је "Волстрит џорнал", позивајући се на израелске и египатске званичнике, објавио да је Израел обавестио Каиро да планира војну операцију дуж границе између Египта и Појаса Газе. 

Раније је лист пренео да је Израел предложио Каиру да постави сензоре дуж коридора Филаделфије, територије коју контролишу Египћани на граници са Појасом Газе, и обезбеди право да пошаље осматрачке дронове ако се активирају. 

Ројтерс је касније пренео да је Каиро одбио понуду Израела да учествује у надгледању те области.

 ​​​​​​Прочитајте ОВДЕ шта је Виола фон Крамон поручила Шиптарима

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА