Најновије

РУСКИ ТЕНКОВИ ДОБИЛИ НОВО БРУТАЛНО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ ДРОНОВА: "Санија" у зони СВО

Према саопштењу МО, систем су користиле тенковске посаде Девете механизоване бригаде Првог армијског корпуса, приликом уништавања упоришта украјинских снага близу села Первомајскоје.

Тенкисти руске војске у зони СВО започели су са употребом новог система за ометање ФПВ дронова "Санија" на својим возилима, саопштило је Министарство одбране РФ, преносе "РИА Новости".

"Санија" функционише по принципу куполе, тј. око тенка ствара заштитну зону у којој открива и аутоматски започиње ометање ФПВ дронова.

Према званичним подацима произвођача, систем скенира простор у потрази за појединачним или дроновима у роју на дометима до једног и по километра. Ометање се обавља на раздаљинама до једног км, и могуће емитовање чак и када је тенк у покрету.

КИЈЕВ КУКА НА РУСКУ АРМИЈУ: Гађали силосе са житом, само не пишу шта се налазило испод (ФОТО)

Према саопштењу МО, систем су користиле тенковске посаде Девете механизоване бригаде Првог армијског корпуса, приликом уништавања упоришта украјинских снага близу села Первомајскоје. 

"Посаде тенкова Т-80БВМ, су брзо напредовале и стигле до ватреног положаја користећи предности терена. Захваљујући малогабаритним дроновима, извршена је корекција ватре у реалном времену, па су положаји украјинске војске уништени у кратком року. Као резултат напада, више од десет непријатељских војника је избачено из строја", додаје се у саопштењу.

РУСИ ГАЗЕ НАПРЕД И ЧИСТЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Бежанија украјинске армије са јаких упоришта (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА