Без кафе већина нас не може ни да замисли почетак дана. Иако свако од нас има омиљену врсту црног напитка, ипак је већина љубитеља турске или "домаће" кафе коју углавном спремју код куће.
У наставку вам откривамо како да направите савршену "домаћицу".
Фото: Pixabay
Оно без чега нећете моћи да направите савршену турску кафу су вода и млевена кафа, а по укусу у њу можете да додате шећер или млеко.
Воде вам је потребно онолико колико ћете попити што по правилу значи - ако желите да направите само једну шољицу кафе онда вам је довољна шољица воде коју треба да сипате у џезву.
Фото: Pixabay
Битна ствар је да кафу требате да ставите тик пре него што вода проври. Џезву склоните са рингле па ставите кафу - на једну шољицу воде иде једна пуна кашичица кафе.
Када сте ставили кафу у воду промешајте и вратите на шпорет да проври. Када кафа проври склоните је са шпорета и поступак поновите још два пута јер укус кафе је најбољи када она проври три пута. Затим омиљени топли црни напитак улијете у шољицу и по жељи додајте шећер и/или млеко.
Извор: zenasamja.me