Најновије

ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ КАЖЕ ДА ЈЕ БОЉЕ: Чека се одговор Хага за долазак лекара из Бањалуке

Генерал Ратко Младић, који је оперисан 8. јануара у холандској болници, где му је уграђен пејсмејкер, пренео је породици да је боље, а очекује се и датум када би могла да га посете четири лекара из Бањалуке, рекао је данас његов син Дарко Младић.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

"Рекао је да је боље. Није могао пуно да прича, али каже да је боље", навео је Дарко Младић у изјави за Срну.

Он је додао да не зна да ли генералу у Хагу дају одговарајући терапију и лекове, те да породица чека да им пошаљу извештај.

"Они (у Хагу) су променили правила везана за медицинску документацију. Још нисмо примили никакве документе шта је рађено, како је рађено, како је прошло, шта даље. То чекамо", казао је Дарко.

Додао је да је са генералом после операције причала супруга Боса.

"Не може да каже ни да је боље ни да је горе. Он каже да је боље... Ми не видимо неку разлику, али он каже да се боље осећа. Ми само имамо од њега усмено, али треба нам документација, да доктори погледају шта је рађено и како је рађено", навео је Дарко.

Што се тиче тима српских лекара, који би требало да га посете, Дарко Младић је рекао да породица чека да им саопште датум те посете за четири лекара из Клиничког центра Бањалука.

"Ми смо поднели сву документацију, чекамо да нам дају датум када могу да дођу. То су четири лекара из Бањалуке. Иду неуролог, кардиолог, пулмолог и још један лекар", каже Дарко.

Бивши командант Војске Републике Српске служи у хашком притвору казну доживотног затвора.

У наредних 10 дана одговор из Хага о одласку четири лекара из УКЦ Бањалука

Из Хага би у наредних 10 дана требало да стигне одговор на молбу да одобре тиму лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске да прегледа генерала Ратка Младића, изјавио је данас генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

"Лекарски тим је спреман да крене у Хаг чим стигне одобрење. У њему су кардиолог, психијатријски форензичар, начелник неурологије и ја", рекао је Ђајић у изјави за Срну.

Додао је да ће он сносити све трошкове авионских карата и смештаја лекарског тима у Хагу.

Ђајић је навео да лекари УКЦ-а већ имају искуства када је реч о посетама и прегледима, подсетивши да је исто учињено и у случају Стојана Жупљанина и Миће Станишића.

"Након наше посете њихово здравствено стање се поправило, јер смо им променили терапије", казао је Ђајић.

Нагласио је да лекарски тим УКЦ-а жели да прегледа генерала Младића и његову документацију и да пружи допринос његовом бољем третману у лечењу, да одреди које лекове треба да користи и где треба да се лечи.

"Драго ми је да су након нашег захтева већ урадили неку интервенцију и уградили пејсмејкер генералу Младићу", казао је Ђајић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА