Најновије

РУСКА АРМИЈА ЗАУЗЕЛА БРУТАЛНА УПОРИШТА! Са висине пуштају дронове, друга тактика уништава украјинску армију

Руска војска је остварила значајан напредак у борбеним дејствима око Авдејевке и у региону Бахмута, према извештајима са терена.

У интензивној офанзиви, руске снаге су пробиле утврђења и напредовале више од два километра кроз високо заштићене зоне, заузимајући стратешка упоришта на важним надморским висинама која им омогућавају да контролишу кључне тачке у региону.

Оперативци дронова су, како се наводи, одиграли кључну улогу у овим операцијама, обављајући "невероватан посао" у координацији и извођењу напада. Сведоци извештавају о ефикасности употребе дронова који су у стању да у секунди "нестану" целе групе пешадије, чиме значајно смањују бројност украјинских одбрамбених снага.

Поред тога, користе се и дронови специјализовани за уништавање возила, која транспортују ново оружје украјинске армије, ефикасно прекидајући линије снабдевања и онемогућавајући ротације на фронту. 

Оваква тактика је, према извештајима, значајно повећала број дронова у употреби у поређењу са претходним месецима.

Суочена са оваквим развојем ситуације, украјинска страна се налази у изненадним и неповољним позицијама, где се њихове одбрамбене линије налазе под непрекидним притиском. Изгледа да нису били спремни за такав интензитет и тактичку доминацију коју су показали оперативци дронова руске војске.

ЈЕЗИВИ СНИМЦИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Ракета спржила украјинске војнике, руски војник пришао и показао шта је остало (УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА