Течност која остане од киселих краставаца богата је калијумом, који је добар за опуштање мишића, као и електролитима који вашем телу помажу да се опорави после дехидратације.
Поред тога, сок од киселих краставаца можете да користите као маринаду за одреске од меса, који ће тако бити мекши и укуснији.
Али то није све. Ево за шта још можете да искористите течност која остане када поједете ову већини Срба, омиљену туршију.
Ублажава грчеве у мишићима
Пијте течност од киселих краставаца ако имате упалу мишића. Она је пуна калијума који опушта мишиће.
Обнавља електролите у телу
Како што смо већ поменули, сок од киселих краставаца обнавља количину електролита у телу и тиме вам помаже да се осећате боље и свежије.
Фото: Freepik
Лечи мамурлук
Електролити из сока од киселих краставаца такође помажу код лечења мамурлука - осећаћете се боље (слично дејство има и сок од киселог купуса).
Оживљава собне биљке
Вашим биљкама треба много калијума, како би биле лепе и здраве. Течност од киселих краставаца садржи калијум који помаже биљкама да добро напредују.
Чисти бакарне посуде
Посуде од бакра временом постану зеленкасте због оксидације, а сок од киселих краставаца помаже да се очисте и да им врати бакарни сјај.
Регулише пробаву
У овом случају попије мало сока од краставаца који су ферментирали природним путем, без додатка сирћета. Ферментирана храна побољшава пробаву и олакшава апсорпцију минерала. Такође, садржи пробиотике који доприносе развоју добрих бактерија у цревима које су важне за наше здравље.
Извор: Kolektiv.me