Најновије

ГОРИ ИМ ПОД НОГАМА! Украјина затражила од Запада да убрза испоруке оружја

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба позвао је западне партнере да се прекину контакти са руским дипломатама.

Шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба поново је апеловао на западне земље са захтевом да убрзају испоруку система противваздушне одбране и далекометног наоружања Кијеву, саопштило је данас украјинско Министарство спољних послова.

Осим тога, позвао је и на "прекид контаката" са руским дипломатама.

У саопштењу се наводи да је Kулеба позвао западне партнере да одговоре на нови руски удар на Украјину и предузму "сет мера", који укључује убрзавање испоруке додатних система противваздушне одбране, борбених дронова свих врста, ракета домета од 300 и више километара.

Kулеба је позвао украјинске партнере и да донесу "одлуку о трансферу замрзнуте руске имовине за потребе Украјине и прекину контакте са руским дипломатама у релевантним престоницама и међународним организацијама".

Током претходне године, Кијев је добио више од 24 милијарде долара војне помоћи од Вашингтон, док је ЕУ обезбедила скоро 90 милијарди долара војне помоћи од фебруара 2022.

Међутим, очигледно да Украјини то није довољно, стога наставља да захтева нове испоруке муниције и војне опреме, укључујући авијацију. 

МОСКВА ПОРУЧИЛА КИЈЕВУ: Узалуд се надате изолацији Русије – свет је уморан од западног јарма

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА