Најновије

ТИМ ЏУДА: Гренел би (ако постане државни секретар САД) за ''Косово'' био већи ризик од Путина

Британски новинар Тим Џуда оценио је да не очекује завршетак дијалога Србије и Косова током 2024. године и да одговорност за финализацију нормализације односа лежи на обе стране, а да би у случају победе Доналда Трампа и избора Ричарда Гренела за државног секретара, Косово имало много већи проблем са њим него са Русијом.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за Газета Експрес Џуда је изјавио да су "паничне процене" да Русија жели на Балкану да отвори "други фронт" и да САД у овом тренутку није у интересу да инсистира на дистанцирају Србије од Русије, преноси Косово онлајн.

Мислим да ће Балкан за годину дана изгледати мање-више исто као сада. Већи ризик је ако Трумп постане председник и постави Ричарда Гренела за државног секретара, што је идеја која се тренутно износи у Вашингтону, указао је Џуда.

Гренел би могао да изазове много више проблема на Косову од Путина, као што је то био случај у прошлости, оценио је Џуда.

Косово је сада заштићено од НАТО и то се неће променити, осим ако Трампово председништво не одлучи другачије. Највећи изазов за Косово у наредној и наредним годинама је демографија, оценио је Џуда и упитао колико ће људи отићи кад грађанима Косова више не треба шенгенска виза.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА