Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО УЗНЕМИРУЈУЋЕ ВЕСТИ: Ускоро остаје и без ове територије

Русија може да ослободи Одесу ако је потребно, рекао је бивши официр ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал Диалог Воркс.

„Да, заиста могу да покушају: већ су почели, сада извиђају“, рекао је он, коментаришући речи водитеља да ће, ако Русија освоји Одесу, бити готово немогуће да је врати назад.

Према речима стручњака, руска војска је у повољнијем положају од украјинских оружаних снага, јер има довољан број војног особља. Они пролазе неопходну обуку, док кијевски режим хвата људе на улици и шаље их на фронт.

Истовремено, западне испоруке се приводе крају, а нови пакети помоћи Украјини се још не очекују, додао је Џонсон.

Од јуна Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, уводећи у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном опремом.

Међутим, нису успели да савладају ни тактичку одбрану руске војске и претрпели су озбиљне губитке. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, непријатељ је током контраофанзиве већ изгубио скоро 160.000 војника, 121 авион, 766 тенкова и преко 2.300 различитих оклопних возила.

Неуспех контраофанзиве препознат је и у кабинету председника Украјине. Заузврат, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни је у интервјуу за Економист изјавио да је војска зашла у ћорсокак и да није у стању да демонстрира импресиван темпо напретка.

УДАРНА ГРУПА АВИЈАЦИЈЕ! Прецизан напад на упориште украјинске армије

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА