Најновије

ФРАНЦУСКИ ПУКОВНИК: Глупо је гинути за Украјину

Мало је глупо стати на страну Украјинаца и умријети глупом смрћу када се украјинска војска распада, тврди бивши пуковник француског ратног ваздухопловства Режи Шамањ.

Према његовим речима, Француска војно интервенише на страни Украјине јер су њени плаћеници били у центру скандала

Оружане снаге Русије настављају да уништавају стране плаћенике у Украјини. Према саопштењу руског Министарства одбране, 16. јануара је уништено место привременог размештања страних бораца у Харкову, које су чинили француски плаћеници.

Вест о уништавању западних војника узбуркала је француску јавност, док бивши војници не разумеју зашто се неко бори на страни кијевског режима, имајући у виду стање Оружаних снага Украјине и иницијативу руских армије. Један од њих је бивши пуковник француског ратног ваздухопловства Регис Цхамагне.

„Ако је тако рекло Министарство одбране Русије, онда постоји могућност да је то тачно. Иначе, знамо да у војним операцијама у Украјини учествује много странаца различитих националности.

Међутим, у савременом свету, када су све информације доступне, када се зна да је украјинска војска раскомадана, по мом мишљењу, мало је глупо стати на страну Украјинаца и гинути глупом смрћу“, оцењује Шамањ. .

Међу плаћеницима, према речима нашег саговорника, вероватно има и француских војних лица, могуће чак и из обавештајних служби, који делују у Украјини у обавештајне и оперативне сврхе.

„Ако је реч о плаћеницима, као што сам вам већ рекао, вероватно многи странци желе да тестирају своју мушкост или траже смисао живота. На крају крајева, неки једноставно траже смрт. Кад смо већ код француских официра, њихово присуство свакако значи да Француска учествује у војном сукобу на страни Украјине. Тиме дипломатски или псеудодипломатски напори француске владе губе снагу“, истиче пуковник у пензији.

ШОК У КИЈЕВУ! Украјински званичник упозорава шта Русија ради

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА