Најновије

ШОКАНТАН ПРЕДЛОГ ЗА МОБИЛИЗАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: Крволочне убице могу на прву линију фронта?

Украјинске власти разматрају необичан предлог закона који би омогућио мобилизацију затвореника у замену за њихову амнестију.

Тренутно су детаљи овог предлога закона још увек недоступни на званичној веб страници Врховне Раде, што отежава потпуну анализу и разумевање свих импликација које би овај закон могао имати. Међутим, сама идеја о мобилизацији затвореника у војне сврхе у замену за њихову слободу изазвала је живу дебату у јавности и стручним круговима.

Док неки сматрају да би овај потез могао бити практичан у ситуацији где се земља налази у озбиљном сукобу, други изражавају забринутост око правних и моралних аспеката такве одлуке. Критичари истичу потенцијалне ризике по људска права и питање етике укључивања осуђених затвореника у војне акције.

Овај предлог закона могао би да донесе преседан у међународном праву и отвара бројне дискусије о правима затвореника и њиховом третману у контексту ратних сукоба. Светска заједница пажљиво прати развој догађаја везаних за овај предлог закона, очекујући даље информације и званичне ставове украјинских власти.

КИЈЕВ ЈАВЉА БОМБАСТИЧНУ ВЕСТ: Зеленски провоцира Трампа, дођи заустави рат за дан

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА