Најновије

РУСИ НИКАД БЕСНИЈИ: Варварски чин!!!

Варварски чин, порука је Кремља.

Министарство спољних послова Русије осудило је данашњи напад на Донбас у којем је, према досадашњим подацима, погинуло бар 25 цивила, док је 20 људи рањено. 

Министарство истиче да се ради о "варварском терористичком нападу против цивила Русије" и додаје да то показује да Кијев нема политичку вољу за мир и дипломатско решење украјинске кризе.

Напад је изведен "из вишецевних ракетних система на пијацу и продавнице" једног од квартова Доњецка. Изведено је укупно шест артиљеријских напада на места са великим бројем људи. Истражни комитет Русије покренуо је истрагу. Москва упозорава да ће сви они за које се утврди да су одговорни или на други начин повезани са нападом несумњиво бити кажњени.

Установљено је да је напад изведен из Авдејевке, уз помоћ западног оружја, што "још једном потврђује његову непосредну умешаност у сукоб и чини га саучесником злочина режима Зеленског", поручује Москва.

У званичном саопштењу МСП-а наводи се и да последњи напад још једном потврђује да Русија мора да настави са Специјалном војном операцијом и да мора остварити све своје циљеве. 

"Са територије Украјине не сме да постоји претња по безбедност и не смеју се вршити терористички напади", закључује Москва.

"Русија позива све одговорне владе и релевантне међународне структуре да оштро осуде овај терористички напад. Њихово ћутање ће значити прећутно одобравање убистава цивила и подстаћи ће украјинске неонацисте да почине још крвавија злодела".

Данашњи напад на Доњецк биће, такође, једна од тема сутрашње седнице Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку, открио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански. 

На сутрашњем заседању присуствоваће и руски министар спољних послова Сергеј Лавров, који данас путује за Њујорк.

Прочитајте ОВДЕ шта Фицо каже о Украјини 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА