Најновије

Свет се налази пред великим ратом, може да крене у било ком тренутку, али имамо план! Драматично упозорење НАТО адмирала

Добро је што су Швеђани психички спремни за рат, рекао је пре неколико дана адмирал Роб Бауер, шеф Војног комитета НАТО.

Бауер је позвао јавни и приватни сектор на Западу да се припреме за период у коме се било шта може догодити у било ком тренутку, укључујући и рат.

- Потребна нам је ратна трансформација НАТО - рекао је холандски адмирал у среду на отварању дводневног састанка министара одбране НАТО у Бриселу.

Он је нагласио да су владе и компаније из тог савеза некада живеле у времену где је свега било у изобиљу, све је било предвидљиво и могло се контролисати.

- Чланице НАТО морају да се прилагоде од руске инвазије 2022. на "еру у којој се било шта може десити у било ком тренутку, ери у којој морамо да очекујемо неочекивано, у којој се морамо фокусирати на ефикасност да бисмо били заиста ефикасни - рекао је он.

Током конференције у четвртак, одговарајући на новинарско питање о недавним изјавама шведских лидера, адмирал је рекао да је добро да се Швеђани психички припреме за рат.

- Морате имати воду код куће, радио на батерије и батеријску лампу да бисте функционисали првих неколико дана. Ово су основе. Не кажем да ће ствари сутра кренути наопако, али не можемо бити сигуран да ће мир трајати вечно. Зато имамо планове за одбрану - рекао је Бауер.

Руски продор у Авдeјевку - паника се шири у украјинским редовима (ВИДЕО/ФОТО)

Извор: Информер
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА