Најновије

''КАДИРОВЦИ'' НАПАЛИ РУСКУ ВОЈСКУ: Скандал са фронта тресе целу Русију (ВИДЕО)

Војни репортер Јуриј Котјонок је оптужио борце чеченског батаљона Восток-Ахмат да су напали руске војнике на контролном пункту у Мелитопољу.

Ахмат (Фото: принтскрин)

Он је на свом Телеграм каналу објавио снимак наводног инцидента.

Како истиче репортер, снимак је снимљен у зони специјалне операције. Он је сугерисао да је у окршају учествовао и командант батаљона Восток-Ахмат Ваха Хамбулатов, којег је председник Чеченије Рамзан Кадиров више пута називао својим савезником.

Видео који је објавио Котјонок показује како је војник зауставио Мерцедес на контролном пункту и тражио од возача да покаже пропусницу. Документу је, како је војник навео на снимку, недостајао датум, што је значило да је неважећи. Човек је питао колико дуго важе документи; чеченски војник је рекао „неограничено“. „Неограничено се сматра неважећим“, објаснио је војник.

Затим се на снимку види како су чеченски војници изашли из аутомобила, напунили предмет који је личио на пиштољ и уперили га према војнику. Након овога зачули су се звуци карактеристични за премлаћивање, аутору снимка је телефон испао из руку.

„Да ли су то управо они браниоци којима је поверено да штите народ руског света? Да ли је ово истина? Или смо нешто пропустили у ономе што се дешава?", пожалио се војни репортер Котјонок у свом посту.

Руски војник Јегор Гузенко, водитељ Телеграм канала '’Тринадцатый'’, позвао је на освету за такво понашање чеченских бораца.

Није било званичних коментара на овај видео.

О словачком предлогу за Украјину прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА