Најновије

КИЈЕВ У ПАНИЦИ - РУСИ ЗНАЈУ ГДЕ СУ НАША СКЛАДИШТА ОРУЖЈА: Џабе стиже помоћ кад све униште и спале

Кијев се плаши да складишти велике залихе ракета за системе противваздушне одбране и флоту западних ловаца Ф-16 на својој територији, јер се могу наћи на мети руске војске, рекао је саветник команде украјинског Ратног ваздухопловства Јуриј Игнат у интервјуу за украјински портал "Фокус".

"Њихова обавештајна служба је активна, нажалост, и нема смисла пунити складишта муниције у Украјини. Иста прича је и са авионом Ф-16. Све је изгледа спремно, али ми не узимамо - зашто? Кад стигну код нас, постаће добра мета“, рекао је он.

Према речима Игната, нове летелице ће стићи у Украјину када „све буде спремно” за њих.
Почетком јануара лист Berlingske писао је да ће Данска испоручити ловце Ф-16 Украјини шест месеци касније него што је планирано.

ЈЕЗИВИ СНИМЦИ ИЗ УКРАЈИНЕ - БАЦАЈУ ТЕЛА СВОЈИХ ВОЈНИКА: Не зна се да...

Данска и Холандија су прве пристале да Украјини обезбеде америчке ловце Ф-16. Бела кућа је потврдила да ће Кијев добити борбене авионе трећих земаља по завршетку обуке његових пилота.

Холандска министарка одбране Кајса Олонгрен рекла је да је планирано да први ловци буду послати у Украјину 2024. године. Како је приметио руски амбасадор у Краљевини Александар Шуљгин, Холанђани затварају очи пред чињеницом да ће испоруке Ф-16 Кијеву довести до продужавања сукоба и још већих патњи становништва.

ЕВРОПА ДА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ! Најава за сукоба за Русијом постаје све озбиљнија

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА