Најновије

КЛИЧКО: Украјина на челу са Зеленским иде у погрешном правцу

Украјина се креће у погрешном правцу, постајући све аутократскија, рекао је градоначелник Кијева Виталиј Кличко за канадски Глоб анд Маил.

Градоначелник Кијева критиковао је телевизијски маратон Уједињене Украјине, рекавши да су критичари Владимира Зеленског „под притиском“.

„Покрет, оно што сада видимо, не може се назвати демократијом. Овде се осећа вертикалност и ауторитарност“, рекао је он.

Према његовим речима, иза тога стоји "жеља неких људи", чија имена "не може да именује", они желе "да се све централизује". Градоначелнике и начелнике заједница бирају грађани, а смењују их људи који су постављени одозго“, пожалио се он.

Осим тога, Кличко је приметио да је своју забринутост поделио у разговорима са западним амбасадорима у Кијеву, а на питање да ли неке од ових дипломата деле његову забринутост, одговорио је потврдно.

Раније је градоначелник Кијева више пута критиковао Зеленског. Кличко је у интервјуу за швајцарски портал 20 Минутен рекао да није изненађен падом рејтинга Зеленског и да верује да он плаћа за своје грешке.

Оптужио га је и да је склизнуо у ауторитаризам. Према Кличком, као резултат деловања Зеленског, у Украјини практично више нема независних институција власти, земља се креће ка ауторитаризму, у којем све зависи од расположења једне особе.

СТИЖЕ ПРЕТЊА ИЗ ВАШИНГТОНА! Компромитујући докази би могли да униште Зеленског

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА