Најновије

ШТА ОВО ЗАПРАВО ЗНАЧИ? Америка формира колонијалну администрацију у Украјини

Сједињене Америчке Државе су прешле на формирање колонијалне администрације у Украјини, коју ће чинити Украјинаца који су прошли обуку на Западу, саопштио је биро за штампу Спољнообавештајне службе Русије (СВР), позивајући се на директора службе Сергеја Наришкина.

„Као део политике потпуне вазализације Украјине, Сједињене Државе су кренуле да формирају суштински колонијалну администрацију у овој земљи“, наводи се у саопштењу.

„Према плану Вашингтона, њу ће чинити Украјинаци, обучени на Западу који су се заклели на верност америчким интересима“, додаје СВР.

Како се истиче, Сједињене Државе су захтевале од украјинског председника „под овим или оним изговором да уклони са водећих владиних функција особе које су изгубиле поверење Беле куће“.

„На црној листи се налазе десетине високорангираних украјинских званичника из тима Зеленског“, навео је он.
„Њему је скренута пажња да ће у супротном Вашингтон објавити „смртоносни“ досије о корупцији против представника његовог круга. Зеленски је свестан да Американци имају компромитујући материјал који може да га униште као председника. Под овим условима, он ће наставити да ради све што му кажу амерички господари“, додаје се у тексту.

Руководство Сједињених Држава „самоуверено јача вазалну зависност Кијева од Вашингтона“. „Амерички саветници су већ заступљени у свим кључним украјинским владиним ресорима, слично као што су англосаксонци Британске империје слали „политичке агенте“ у своје колоније да заправо управљају и контролишу активности локалних власти“, нагласио је он.

БРУТАЛАН СНИМАК - УКРАЈИНЦИ МАСОВОНО БЕЖЕ СА ФРОНТА: Кијев јавља сва дешавања (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА