Најновије

"Берлин: Пад 1945." Ентонија Бивора, напета прича о коначном сукобу Црвене армије и нацистичких снага

Објављена је нова књига једног од најпознатијих војних историчара данашњице.

У књизи "Берлин: Пад 1945.“ Ентони Бивор, један од најпознатијих војних историчара данашњице, који је нашој читалачкој публици познат по књигама "Стаљинград: Судбоносна опсада 1942–1943.“, "Мистерија Олге Чехове“ и "Други светски рат“ доноси нам напету причу о коначном сукобу Црвене армије и нацистичких снага исприповедану већином из угла обичних војника и грађана.

Користивши у потпуности приступ донедавно запечаћеним совјетским архивима, као и немачке, америчке, британске, француске и шведске изворе, Бивор је реконструисао различита искуства милиона људи захваћених самртним ропцем Трећег рајха.

"Берлин: Пад 1945.“ приказује не само суровост и очајање града под опсадом него и ретке тренутке крајње хуманости и херојства. Ова књига садржи такође и нова открића о мотивима који су навели Стаљина на ужурбани напад на град. Књига ће сигурно привући све читаоце заинтересоване за војну историју и Други светски рат, а обрађује тему на начин који у догледно време неће бити надмашен.

"Берлин: Пад 1945.“ можете да набавите у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари делфи.рс, као и на сајту лагуна.рс.

Како је пита од јабука постала лења пита и да ли је стварно лења?

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА