Најновије

ТЕЖАК ДЕБАКЛ ПЕНТАГОНА: САД ће тражити забрану АфД - по цену немачког грађанског рата! (ВИДЕО)

Американци ће, ако треба, изазвати грађански рат у Нeмачкој, не би ли спречили Немачку да се извуче из њиховог загрљаја, изјавио је др Срђан Перишић, универзитетски професор геополитике и међународне политике, гостујући на Јутјуб каналу Прави одговор. 

- Ако би Американци изгубили Немачку, то је потпуни крах Запада. И зато сам убеђен да ће они ићи на забрану Алтернативе за Немачку – уверен је он.

Он је рекао да већ „пуца кордон према Русији“, при чему би кордон биле државе наклоњене Западу, а Мађарска и Словачка почеле су да искачу из те приче. Према његовим речима, Немачка је у том смислу много важнија Вашингтону, а и Србија је предвиђена да буде део тог кордона. 

- Не можемо ослободити Косово и Метохију ако је стратешка политика Београда договор са Западом. А она то јесте дуже од 24 године, колико стремимо ка Европској Унији. Стратешка политика наше земље у том периоду је потпуни промашај – казао је Перишић. 

Он је рекао да не смемо потписивати никакве нове договоре и споразуме са Белом Кућом, пре избора који ће се одржати ове године. 

Перишић је истакао да су САД доживеле „тежак дебакл“ и „изгубиле контролу“ на стратешки важним тачкама света, попут Црвеног мора и Суецког канала који су веза између Средоземног мора и Индијског океана. Он наводи да Американци покушавају на разне начине да увуку Иран у рат, али Техеран то вешто избегава. 

Како је рекао, нетачно је да Иран допремао оружје и слао муџахедине у БиХ, јер је то дезинформација са Запада, а ко је то радио, открива у емисији. Исто тако, казао је да је и Турска кивна на Сарајево, јер ни она није присутна на том простору. Такође, нагласио је и да оно што сада Хути раде страховито одговара Русији. 

О свему томе детаљније погледајте у емисији на јутјуб каналу Прави одговор.

Прочитајте ОВДЕ о страшном упозорењу патријарха Кирила

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА