Најновије

Убица руског ратног извештача Дарја Трепова осуђена на 27 година затвора

Осим Трепове, на годину и девет месеци затвора осуђен је и Дмитриј Касинцев јер ју је скривао непосредно након извршења терористичког акта.

Двадесетшестогодишња Дарја Трепова, која је окривљена за убиство ратног извештача Владлена Татарског осуђена је данас на 27 година затвора.

Трепова је, подсетимо, осуђена због терористичког напада у Санкт Петербургу од 2. априла прошле године у којем је убијен Татарски, а повреде задобило више од 30 људи. Руски новинар убијен је у експлозији статуе, коју је добио од Трепове, а у којој је био сакривен експлозив. 

Осим мере затвора Треповој је данас одређена и новчана казна од 600.000 рубаља (нешто више од 6.000 евра), преносе "РИА Новости".

ГОРИ РУСКА ТЕХНИКА: Украјински погодак веома вредан (ВИДЕО)

Оптужена је на основу закона о борби против тероризма, због незаконитог поседовања експлозива, као и због лажне возачке дозволе која је искоришћена у циљу извршења другог кривичног дела. 

Трепова је кривицу признала само у вези са последњом оптужбом, а њен адвокат поручио је да одбрана сматра да је пресуда без основа и најављује жалбу.

Осим Трепове, данас је на годину и девет месеци затвора осуђен и Дмитриј Касинцев због тога што је сакрио Трепову непосредно након убиства Татарског. 

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА РУСКА ОФАНЗИВА - 40.ООО ВОЈНИКА ЧЕКА ЗНАК: Уништена сва складишта, спрема се стравичан напад (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА