Најновије

ЗАХАРОВА О СРБИЈИ: Пример одговорне државе!

Балкан је сложен регион. Ту се још осећа драматично наслеђе југословенског сукоба деведесетих, голим оком су видљиве вишесмерне тежње разних међународних актера, каже Марија Захарова, портпарол руског МСП-а, за лист Политика.

Тзв. западни свет полаже ексклузивна права на сарадњу с балканским престоницама, води агресивну политику истискивања трећих земаља из региона и гради дијалог у оквиру парадигме „с нама или против нас”. У замену за перспективу уласка у ЕУ, Балкану се намећу туђи политички и друштвени наративи. Јасан пример су покушаји да се уведе забрана сарадње с Русијом, што је данас апсолутан и безуслован захтев за оне који не желе да покваре односе са Западом. Нажалост, поједине балканске земље нису имале политичку вољу да се одупру овом ултиматуму, објашњава Захарова.

Србија је пример одговорне државе која штити своје националне интересе и не одустаје од партнерства с Русијом. Данас се ваша земља супротставља хибридном утицају споља и суочена је с покушајима да се пољуља и поткопа њена унутрашња стабилност. Протести на улицама Београда пример су грубог мешања спољних фактора у послове једне суверене државе, додала је она.

Срби добро памте до чега могу довести друштвени потреси. Искуство показује да разулареност радикалних елемената који делују по налогу из иностранства може да изазове најпогубније последице, све до колапса државног система и губитка способности доношења одлука у интересу грађана. Искрено желимо руководству Србије да настави да брине о истинским интересима земље, да не следи оне који покушавају да приморају Београд да жртвује своју самосталност и одрекне се националног поноса и идентитета, поручује Захарова у интервјуу за лист Политика.

Прочитајте ОВДЕ о пресуди Игору Стрелкову

Извор: Правда.рс / Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА